Mantelzorgmakelaars

BRABANT

MANTELZORGMAKELAARS

Wilt u ook aangesloten zijn bij Brabant Mantelzorgmakelaars?

Neem dan nog vandaag contact met ons op.


Op de site van de mantelzorgmakelaar vindt u nog meer informatie over mantelzorg.

De Brabant Mantelzorgmakelaars is een netwerk van onafhankelijke mantelzorgmakelaars. Een iniatief van Stichting BCBrabant om mantelzorgers advies en hulp geheel onafhankelijk aan te bieden.


Alle mantelzorgmakelaars werken vanuit een regio en ondersteunen elkaar bij drukte en afwezigheid. U kunt contact opnemen via telefoonnummer    040 -2030301 of  via het contactformulier. Wij brengen u in verbinding met een mantelzorgmakelaar bij u in de buurt.


Kosten mantelzorgmakelaar

Gemeenten:

Onderstaande gemeenten financieren de mantelzorgmakelaar uit de Wmo-gelden. Hierdoor is de dienstverlening van de mantelzorgmakelaar in deze gemeenten gratis.

  • Noord-Brabant: gemeenten Bernheze, Reusel-De Mierden


Zorgverzekeraars:

Vrijwel alle aanvullende verzekeringen van Aevitae, Aevitae Avero, Aevitae VGZ, De Amersfoortse, De Amersfoortse Nedasco, De Friesland, HollandZorg, IZZ, Menzis, PMA, Salland, Salland ZorgDirect, Turien & Co Avero, Turien & Co VGZ, United Consumers, Univé, VGZ, VGZ Nedasco, Zekur en ZilverenKruis Achmea, vergoeden de kosten van de mantelzorgmakelaar in 2018.


LET OP: Bij bovenstaande verzekeraars geldt vaak dat door hun telefonische hulpdesk wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor hulp door de mantelzorgmakelaar. Enkele verzekeraars bieden mantelzorgers ook hulp via hun zorgdesk bij alleen een basisverzekering.


Particulieren:

In alle andere gevallen wordt een richtprijs van € 70,- per uur gehanteerd.

Vraag daarom uw gemeente, uw zorgverzekeraar of uw werkgever naar de mogelijkheden om de mantelzorgmakelaar ook daar in te zetten!