Mantezorgexpertisecentrum

MANTELZORGEXPERTISECENTRUM

Een goede zorg is een recht voor iedereen.

 

Mantelzorg is voor velen een zware last. Het vergt veel tijd en energie. Het is vaak een zware belasting op je privéleven, je werk en netwerk. Er wordt veel georganiseerd en er is veel aanwezig om een mantelzorger te ontlasten, echter op gebied van ondersteuning in de regeltaken is weinig te vinden. Voor een mantelzorger komt zoveel bij kijken, dat je het overzicht kwijt raakt. Vaak is de belasting zo zwaar dat het ten koste gaat van uw vrije tijd en gezondheid.

 

Het mantelzorgexpertisecentrum is er voor u. Ze kunnen u helpen met het vinden van de juiste ondersteuning bij u in de buurt. De hulp inroepen van één van onze mantelzorgmakelaars of cliëntondersteuners kan u ontlasten. Kom gerust langs voor gratis advies. We werken wel op afspraak zodat we voldoende tijd voor u vrij kunnen maken.

 

U vindt ons in de Muzenval, Dijk 7 in Eersel.

 

We zijn er voor u en één van onze mantelzorgmakelaars kan u u bijstaan op het gebied van:

  • Zorg
  • Wonen
  • Werk
  • Financiën
  • Mantelzorg

 

De kosten van onze mantelzorgmakelaars worden vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

 

We kunnen u al helpen in Midden en Zuidoost Brabant.  Is de inloop voor u te ver, dan kunt u ons ook bellen op telefoonnummer 040-2030301 of chatten via de blauwe knop rechtsonder.

 

Het verschil tussen mantelzorgondersteuning en een mantelzorgmakelaar.

 

Een mantelzorgmakelaar is een professional en heeft de post HBO mantelzorgmakelaar succesvol afgerond. Vervolgens staat een mantelzorgmakelaar geregistreerd in het registerplein en beschikt over een AGB-code. Een mantelzorgmakelaar ondersteunt de mantelzorger door regeltaken over te nemen. De zaken die voortvloeien uit wet en regelgeving. Een mantelzorgpunt gaat meer over het helpen en ondersteunen in de uitvoering. Denk hierbij aan bv een maatje, het organiseren van activiteiten zodat de mantelzorger even de rust vindt etc etc. Op een mantelzorgpunt zijn het grotendeels vrijwilligers die u helpen.

 

Workshops

 

We werken samen met andere initiatieven en bieden samen met JouwAcademie de volgende workshops aan:

 

 

 

Copyright @ Brabantmantelzorgmakelaars