Uitleg

Zelfredzaamheid, wat houdt dat in

Nagenoeg iedereen heeft de wens om onbezorgd oud te worden en daarin de regie te houden. Een nobel streven, maar voor velen is het niet eenvoudig. De één is de ander niet. Iedere situatie is uniek. Daarom vraagt iedere situatie een specifieke benadering. Onze mantelzorgmakelaars maken het dagelijks mee en zijn continu op zoek naar een meest passende oplossing bij de situatie.

 

Van zelfredzaamheid naar samenredzaamheid

Alleen kun je veel, maar samen kun je veel meer. Er ontstaat ruimte voor andere zaken waar je anders niet aan toe komt. In veel gevallen leidt dementie tot eenzaamheid. Het sociaal netwerk wordt alsmaar kleiner. Je wilt anderen niet belasten. Anderen weten ook niet zo goed hoe ze met de situatie om moeten gaan. Neem gerust contact op zodat we kunnen kijken waarmee we je kunnen helpen.  

 

Een geaccrediteerde mantelzorgmakelaar

Veel mensen zijn onbekend met een mantelzorgmakelaar en wat deze persoon voor je kan betekenen. Alle aangesloten mantelzorgmakelaars staan ingeschreven in het registerplein en beschikken over een AGB-code. Anders gezegd, ze worden betaald door de aanvullende ziektekostenverzekering. 

 

Gespreksgroepen

Vaak voel je je niet gehoord en gezien door anderen en word je situatie niet erkend. Je kunt het ze het ook niet kwalijk nemen. Simpelweg omdat ze niet weten wat je voelt. Ook het delen van je verhaal met anderen valt niet altijd mee. Je wilt ze niet belasten of ze begrijpen je gewoon niet. Een gespreksgroep met mensen die weten wat je voelt is alleen al prettig, maar als je dan ook nog eens handvatten krijgt om het een plekje te geven kan je werken aan een postieve toekomst. We werken samen met aanbieders van gespreksgroepen bij jou in de regio. 

 

Zoeken naar de juiste informatie

Het wordt alsmaar lastiger om de juiste informatie boven water te krijgen. Bovenop je dagelijkse activiteiten ben je als mantelzorger nog eens uren achter een beeldscherm aan het zoeken naar een passend antwoord op je vraag. Het kost niet alleen veel tijd, maar ook nog eens enorm veel energie. Wij beschikken over een hele grote gezamenlijke kennisbank, waardoor we op een snelle wijze een meest passende oplossing voor de situatie vinden. 

 

Jonge mantelzorgers

Je bent een jonge mantelzorger als er bij jou thuis iemand langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Je hebt bijvoorbeeld een zusje hebt met een spierziekte, of je moeder is vaak somber. Misschien heb je wel een vader die verslaafd is aan drank, of een broertje die door zijn ADHD nooit rustig is. Het kan zo zijn dat je je daarom vaker zorgen maakt of meer moet meehelpen thuis. Dit kan leiden tot:

- vaak vroeg zelfstandig en onafhankelijk

- minder tijd voor eigen bezigheden en ontwikkeling

- een hoge kans op overbelasting

- verstoring in systeem gezin

- verhoogd risico geen diploma

- vroeg of laat psychische problemen


Belangrijk is dan dat je de jonge mantelzorger(s) daartegen beschermd. Tips voor jonge mantelzorgers

 

Neem gerust met ons contact op zodat we samen kunnen kijken naar mogelijke oplossingen. Wij kunnen goed luisteren en ieder gesprek blijft tussen ons.

Brabant Mantelzorgmakelaars


Rekeningnummer: NL 20 ABNA 0526039833


Kamer van Koophandel: 17188401


Postadres:

Fluitekruidbeemd 52, 5551 HT Valkenswaard


Bezoekadres:

Dijk 7, 5521 AW Eersel


Copyright @ BrabantmantelzorgmakelaarsAan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten voorbehouden.