werk met mantelzorg

Werk met mantelzorg

 

Werken aan werkgeluk. Met een goed mantelzorgbeleid voorkom je het uitvallen van overbelaste medewerkers die in hun priv├ęsituatie ook nog eens mantelzorger zijn. Verschillende bronnen spreken over 1 op de 5 werkende is mantelzorger. In de zorg is dat 1 op de 4. Uit onderzoek komt naar voren dat in de toekomst de mensen vaker een balans tussen werk en mantelzorg gaan zoeken. Een werkgever loopt dan vaker het risico dat de medewerker overbelast thuis komt te zitten. Preventief kun je ook actie ondernemen. Zo voorkom je eventuele arbeidsconflicten en langdurig ziekteverzuim. Wij kunnen helpen in het opzetten van een goed mantelzorgbeleid. We beschikken over een meetinstrument wat onder de werknemers de beleving van het mantelzorgbeleid kan meten. Het is anoniem en geeft informatie per geslacht, partime/fulltime, leeftijd en opleidingsniveau. Dit brengt inzicht over de organisatie en de stijl van leidinggeven, Het implementeren van een goed mantelzorgbeleid brengt alleen maar voordelen. Een gesprek met ons kost je niets, het kan je wel veel opleveren.

 

Een gecertificeerd mantelzorgmakelaar wordt betaald uit de aanvullende ziektenkostenverzekering. Voor de werkgever zijn er geen aanvullende kosten als uw medewerker aanvullend is verzekerd. Wij zijn een zelfstandig onderdeel van stichting BCBrabant. Een stichting met de ANBI-status welke zich inzet voor 'Werk met Mantelzorg'. Meer info vind je op www.werkmetmantelzorg.nl

Brabant Mantelzorgmakelaars


Rekeningnummer: NL 20 ABNA 0526039833


Kamer van Koophandel: 17188401


Postadres:

Fluitekruidbeemd 52, 5551 HT Valkenswaard


Bezoekadres:

Dijk 7, 5521 AW Eersel


Copyright @ BrabantmantelzorgmakelaarsAan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten voorbehouden.