Zelfredzaamheid

Zelfredzaamheid, wat houdt dat in

Nagenoeg iedereen heeft de wens om onbezorgd oud te worden en daarin de regie te houden. Een nobel streven, maar voor velen is het niet eenvoudig. De één is de ander niet. Iedere situatie is uniek. Daarom vraagt iedere situatie een specifieke benadering. Onze mantelzorgmakelaars maken het dagelijks mee en zijn continu op zoek naar een meest passende oplossing bij de situatie.

 

Een geaccrediteerde mantelzorgmakelaar

Veel mensen zijn onbekend met een mantelzorgmakelaar en wat deze persoon voor u kan betekenen. Alle aangesloten mantelzorgmakelaars staan ingeschreven in het registerplein en beschikken over een AGB-code. Anders gezegd, ze worden betaald door de aanvullende ziektekostenverzekering. 

 

Gespreksgroepen

Vaak voel je je niet gehoord en gezien door anderen en word je situatie niet erkend. U kunt het ze het ook niet kwalijk nemen. Simpelweg omdat ze niet weten wat u voelt. Ook het delen van uw verhaal met anderen val niet altijd mee. U wilt ze niet belasten of ze begrijpen u gewoon niet. Een gespreksgroep met mensen die weten wat je voelt is alleen al prettig, maar als u dan ook nog eens handvatten krijgt om het een plekje te geven kunt u werken aan een postieve toekomst. Stichting BCBrabant heeft een programma ontwikkelt om de last die u ondervindt een plekje te kunnen geven. Niet dat u het wegstopt, maar ermee leert om te gaan. Gespreksleiders worden door deze stichting opgeleid om de groepen op een goede manier te begeleiden. Neem gerust contact op en vraag naar de locaties waar gespreksgroepen worden gehouden.

 

Zoeken naar de juiste informatie

Het wordt alsmaar lastiger om de juiste informatie boven water te krijgen. Bovenop uw dagelijkse activiteiten bent u als mantelzorger nog eens uren achter een beeldscherm aan het zoeken naar een passend antwoord op uw vraag. Het kost niet alleen veel tijd, maar ook nog eens enorm veel energie. Onze mantelzorgmakelaars beschikken over een hele grote gezamenlijke kennisbank, waardoor ze op een snelle wijze een meest passende oplossing voor uw situatie vinden. Rechtsonder aan deze pagina kunt u een vraag stellen aan één van onze mantelzorgmakelaars en samen met u gaan we op zoek naar een passende oplossing.

 

Jonge mantelzorgers

Naar schatting is 6% van de jongeren in Nederland mantelzorger. Bij ruim de helft van de jongeren heeft het zieke gezinslid een lichamelijke aandoening, maar ook psychische aandoeningen en een combinaties komen voor. Vaak gaat het om een ziek gezinslid uit lage sociaal economische groepen, migranten en eenoudergezinnen oververtegenwoordigd. Dit kan leiden tot:

- vaak vroeg zelfstandig en onafhankelijk

- minder tijd voor eigen bezigheden en ontwikkeling

- een hoge kans op overbelasting

- verstoring in systeem gezin

- verhoogd risico geen diploma

- vroeg of laat psychische problemen

 

Belangrijk is dan dat u deze jonge mantelzorgers daartegen beschermd.

 

Neem met ons contact op zodat we samen kunnen kijken naar

mogelijke oplossingen. 

 

Kijk en luister naar de ervaringen van enkele jonge mantelzorgers.

ZELFREDZAAMHEID

Copyright @ Brabantmantelzorgmakelaars